Poké Bowl med Laks

IMG_8119.JPG
Denne retten har mange navn.
Poké er rå fiskesalat, surfernes sashimi, Hawaiiansk Ceviche. Navnet spiller på hawaiiansk poke  – som betyr del, eller å kutte eller dele. Sjømaten kuttes i terninger som marineres i en blanding av shoyu (en variant av soyasaus) og sesamolje, med sesamfrø og hakket vårløk. Tunfisk er ofte brukt i denne retten, men jeg har valgt å bruke deilig Salmalaks.

Ingredienser (4 porsjoner):
170 g rå laks av sushi kvalitet
1/2 agurk, i små terninger
6 små søte cherry tomater
1 vårløk, finhakket
1/4 rå løk, finhakket
6 ss shoyu dressing
350 g kokt hvit ris
Nori, finstrimlet

Shoyu dressing:
1 ts revet fersk ingefær
1 fedd hvitløk, revet
1/4 kopp sukker
3/4 kopp riseddik
1/4 kopp sesam olje

Fremgangsmåte:
Plasser laksen på et fat og salt på begge sider av fileten. Dekk med plast og avkjøl i 2 timer.
Ta så laksen ut av kjøleskapet, skyll med vann og tørk godt med tørkepapir. Kutt i fine biter.
Bland nå laks med, agurk, tomat, vårløk og løk i en bolle.

Bland ingrediensene til shoyu dressingen i en annen bolle. Bland godt slik at sukkeret løses opp. Tilsett 3 spiseskjeer med shoyu dressing til lakseblandingen og bland godt. Ha kokt ris i en porsjonsskål, topp med laksemiksen og Nori. Ha til slutt over 2 spiseskjeer med shoyu over hver porsjonsskål, server toppet med Nori.

Leave a comment