Linguini med Sjøkreps

IMG_8411 Sjøkreps er nydelig og denne retten er himmelsk god.

Ingredienser (4 porsjoner):
8 sjøkreps
16 cherrytomater, delt i to
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts tørkede chiliflak
1 dl olivenolje
1,5 dl hvitvin, bruk en tørr sauvignon blanc
Saften fra en halv sitron
1 håndfull fersk bladpersille, finhakket
400 gram pasta
Fremgangsmåte: Skjær sjøkrepsen i to på langs. Bruker du levende sjøkreps, så legg den på ryggen og stikk kniven gjennom bakparten på hodet slik at hodet deles mellom øynene. Del krepsen i to på langs og fjern tarmen.
Sett pastavann til koking, slik at pastaen er ferdigkokt samtidig som krepsen er ferdigstekt i ovnen.  Ha 0,5 dl olje i en ildfastform, og dryss halvparten av hvitløken og chilliflakene i formen. Sett formen inn i ovnen på 250 grader i et par minutter. Ta ut formen, legg krepsen over oljen og hell 0,5 dl olivenolje oppå, dryss siste halvpart av hvitløk og chilli over krepsen. Stek krepsen i 4-5 minutter på 250 grader. Tilsett cherrytomater delt i to, hvitvin og dryss over havsalt og 1/3 av bladpersillen, øs væsken over krepsen, sett inn i ovnen igjen – i cirka tre minutter.
Ta krepsen ut av formen og tilsett ferdig kokt linguine i langpannen og vend sammen med resten av persillen, olivenoljen og saften fra en halv sitron. Dryss på havsalt.
Fordel linguinen på fire fat og topp med kreps. Hell over kraften fra formen og dryss persille over. Server med et glass Champagne eller en god Chardonnay.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. chefkreso says:

    What a lovely summer dish 😀

    Liked by 1 person

    1. Thank you so much:) Crayfish is really summer dish number one!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s