Pesto Parmesan Spaghetti med Scampi

IMG_7977.JPGDette er en deilig, lett og smaksrik sommerrett.

Ingredienser (2 personer):
225 g spaghetti
1 + 1/2 ss olivenolje
2 ss pesto
1/4 kopp revet fersk parmesan ost
50 g fersk spinat, finhakket
280 g rå scampi (tint, hvis frossen)
1/4 ts paprika
1/4 ts hvitløks pulver
1/8 ts cayenne pepper (spicy)
salt og pepper
Litt rød matfarge, valgfritt
1 ss finhakket persille, valgfritt til garnityr
Server med sitronbåter.
Fremgangsmåte:
Kok spaghettien som anvist på pakken. Mens spaghettien koker rens scampien (fjern tarmen som ligger på ryggen på scampien). Tørk scampien med tørkepapir, bland paprika, hvitløkpulver, cayennepepper, salt og pepper i en skål og ha i scampien og bland den godt sammen med krydderblandingen. Varm en stekepanne til medium varme, tilsett 1 ss olivenolje. Stek scampien til de blir gylne (rød-oransje) i fargen, ca 2 minutter på hver side. Steketiden vil variere ut i fra størrelsen på scampien. Pass på så de ikke blir overstekt, da blir de seige.
Tilbake til spaghettien. Hell av vannet på den ferdigkokte spaghettien og ha den tilbake i pannen. Bland inn pesto, spinat og revet parmesan ost. Smak til med salt og pepper. Bland scampien inn i spaghettien og server med et glass italiensk Soave.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s