BBQ Laks med Mango og Avocado Salsa

Har du lyst på en enkel, god og nydelig middag. Denne hverdagslaksen er litt annerledes men fantastisk god. Her har laksen har fått en deilig marinade av søte og røykfylte krydder, som deretter er stekt i ovnen (raskt og enkelt), som resulterer i et lett knasende ytre lag, som matcher med den søte saftige mango og avokadosalsaen. 

Ingredienser:
500-900 g fersk laks (med skinn)
2 ss brunt sukker
2 ts røkt paprika
2 ts løkpulver
1 ts hvitløkssalt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts salt
2 ss olivenolje

Mango og avokodo salsa:
2 mango i terminger
1 avakado i terninger
1 håndfull finhakket koriander
1/2 finhakket rødløk
1 ts akasie honning
2 ss limejuice + 1 ts limeskall

Til servering:
280 g sushiris

Fremgangsmåte:
Mangosalsa
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Smak og juster (prøv å ikke spise opp alt mens du smaker;)
Kok sushirisen ihenholdt pakkens anvisning. Forvarm ovnen til 250 grader. Ha bakepapir i en stekeplate. 
Bland krydderet og olivenoljen. Legg laksen med skinnsiden ned på bakepapiret. Gni krydderpastaen på laksen. Sett laksen og stek i 6-12 minutter avhengig av tykkelse på laksen. Følg godt med slik at ikke sukkeret ikke blir brent. 

For servering:
Ha ris i 4 boller. Ha på laks og ha godt med mangosalsa over og server! 


Leave a comment