Krabbesalat

Denne salaten forener det beste fra sommeren og høsten.

Ingredienser:
Litt blandet salat
2 stk ferdig rensede krabbeskjell à 250 g
Syltet rødløk
Syltet gulrot
Reddik
Spicy aioli
Ørretrogn
Koriander

Fremgangsmåte:
Fordel salaten utover tallerken.
Legg så over syltet gulrot, syltet rødløk og tynne skiver med reddik. Fordel krabbekjøttet utover.
Legg over noen teskjeer med aioli og ørretrogn. Fordel litt koriander til slutt.

Spicy Aioli
1 stk eggeplomme
1,5 ss sennep
1 stkhvitløksfedd
1 rød chili
3 dlolivenolje
1 ss srirachasaus
0.5 stk sitron
en neve koriander
en skje ørretrogn
landbrød

Fremgangsmåte:
Visp sammen romtemperert eggeplomme og sennep i en arbeidsbolle.
Vend inn finhakket hvitløk og chili.
Spe så sakte inn solsikkeolje til du har fått en emulsjon og visp deretter inn resten av solsikkeoljen og olivenoljen.
Skvis over saften fra en halv sitron og en spiseskje srirachasaus.
Vend inn finhakket koriander og smak til med salt og pepper.
Sett en tredjedel av aiolien til side for bruk i salaten.

Syltet rødløk og gulerot
Ingredienser:
1.5 dl vann
1 dl sukker
0.5 dl hvitvinseddik
1 stk rødløk
1 stk gulrot

Fremgangsmåte:
Kutt rødløken i tynne skiver og legg det over i en liten bolle. Skrell gulroten og del den i tynne skiver på langs og legg det over i en liten bolle. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over henholdsvis løk og gulrot. La stå til det romtemperert, og den er klar til bruk. Eventuelt sett i kjøleskap til senere. I en lukket beholder holder det seg et par uker.

Krabberøre:
Bland inn krabbekjøttet i den resterende delen av Spicy Aioli og topp det hele med litt ørretrogn. Smør utover en ristet landbrødskive og hiv innpå.

Leave a comment