Tortilla Cups med Scampi

Denne retten utrolig smaksfull og er lett å lage. Det er den perfekte forretten når du skal ha gode venner på besøk.

Ingredienser:
12 porsjoner – Gir 24 cups

Til tortilla cups:
6 tortilla lefser
2 spiseskjeer smør, smeltet

Til Scampiene:
450 gram rå scampi eller reker
½ teskje salt
½ teskje pepper
1 teskje spisskummen
1 teskje paprika
¼ teskje cayenne pepper, eller mer hvis du liker sterk mat
2 fedd hvitløk, revet
1 spiseskje lime juice

Avocado Salsa:
2 avokadoer, kuttet i terninger
1 stor tomat, kuttet i terninger
1 medium rød løk, finhakket
¼ kopp jalapeno pepper, finhakket
¼ kopp koriander, finhakket
½ teskje salt
½ teskje pepper
1/2 spiseskje lime juice

Rømme til å pynte med til slutt.

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 190˚C.
Pensle hver side av tortillalefsene med smøk og del i fire like store biter, slik at du har 24 tortillatriangler.

Plasser de oppdelte tortillaene i 24 muffinsformer eller bruk et muffinsbrett slik som jeg har brukt. Disse får du kjøpt på Kitch’n eller andre butikker som selger utstyr til kjøkkenet. Plasser tortillaen slik at den blir som en kopp. Stek i flere omganger eller bruk to muffins brett.
Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til de er blitt gyllenbrune og crispy.

Bland sammen salt, pepper, spisskummin, paprika, cayenne pepper, hvitløk og lime i en bolle og bland rekene godt inn i kryddermiksen til slutt. Sett dette kaldt mens du tilbereder salsaen.

 

Bland sammen avocado, tomat, rødløk, jalapeno, koriander, salt, pepper, lime juice i an annen bolle. Fordel salsaen i de stekte tortilla cupene.

 

 

Varm opp stekepannen og stek scampiene på medium varme i ca 8 minutter. La de steke ca 4 minutter før du snur de og steker de på andre siden.

Plasser en scampi på hver tortilla cup . Ha på litt rømme på hver cup. Server med oppskjærte limebåter!

Leave a comment