Kamskjell med Sandefjordsaus og Limemarinert agurk

En fantastisk god forrett som garantert vil falle i smak hos gjestene. De grillede kamskjellene serveres med en deilig fyldig sandefjordsaus med crispy syltet agurk som bryter fint mot den kremede sausen.

Ingredienser (4 porsjoner):
8-12 kamskjell
salt
25 g smør til å steke kamskjell i

Sandefjordsaus med lime:
100 g smør
1 dl crème fraîche
1 dl kremfløte
2 ss gressløk, finhakket
0,5 ts limejuice
salt
sort pepper, nykvernet

Lime syltet agurk:
1 agurk
0,5-1 lime
salt

Topping:
50 g ørretrogn (eller løyrom)
Dill
Karse

Lime syltet agurk
Skjær agurken i tynne skiver på langs ved hjelp av en mandolin. Fire lange skiver er nok. Legg på en tallerken og skvis lime over. Salt lett og la agurken trekke i kjøleskapet under plast i ca 30 minutter.

Sandefjordsaus
Smelt smøret og tilsett deretter crème fraiche og fløte. Rør til en jevn saus på middels varme. Rør inn gressløken og smak til med presset lime, salt og nykvernet sort pepper.

Kamskjell
Salt kamskjellene lett. Varm en stekepanne med en klatt smør og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side i en varm panne. Tilsett en klatt til med smør og øs over kamskjellene med smøret som er brunet.

Servering
Legg kamskjellene som nettopp er stekt i et litt dypere serveringsfat. Snu agurken og legg den pent mellom kamskjellene. Hell den varme sandefjordsausen og topp blandingen med ørretrogn, hakket karse og dill. Server umiddelbart!

Leave a comment