Grillet Laks med Blomkålpuré og Tomatsalat

IMG_3299Grillet laks smaker himmelsk, og sammen med blomkålpuré og en god tomatsalat har du en lett og deilig rett.

Ingredienser (6 porsjoner):
Laks:
680 g Salma laks, skjært i porsjonsbiter
Sitron pepper
Hvitløks pulver
80 ml soya saus med mindre salt
75 g brunt sukker
60 ml solsikke olje
Blomkålpuré:
1 blomkål
3 dl vann
1 dl helmelk
1/2 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
Tomatsalat:
4 tomater
2 sjalottløk
20 basilikumblader
1/2 ts salt

Fremgangsmåte: Krydre laksefiletene med sitron pepper, hvitløkpulver, og salt.
Ha soyasaus,  brunt sukker, og solsikkeolje i en skål og bland godt til sukkeret er helt oppløst.
Ha fiskefiletene i en frysepose eller brødpose og tilsett soyasaus blandingen. Legg posen i kjøleskapet og la fisken marinere i minst to timer.
Kok buketter av blomkål i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha blomkålen i en foodprocessor sammen med melken. La maskinen gå til du har en glatt mos. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomater i biter, finhakk sjalottløk og klipp basilikum i strimler. Bland alt lett sammen og smak til med salt og pepper.
Varm opp grillen eventuelt kan du bruke grill funksjonen i bakerovnen. Grill fiskefiletene i 6-8 minutter på hver side. Server med blomkål pure og tomatsalat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s