Blåbærpai

IMG_9719.JPGDatteren min var på skogstur i dag og kom hjem med blåbær. Det finnes ikke noe bedre enn rykende fersk blåbær pai, med deilig vaniljeis.

Ingredientser:
200 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
115 gr smør
200 gr sukker
3 egg
2,4 dl rømme
1 ts vaniljesukker
500 gr ferske blåbær
40 gr brunt sukker

Fremgangsmåte: Bland det tørr i en bolle, og visp smør og sukker hvitt i en foodprocessor. Ha i eggene, ett av gangen, deretter rømme og vaniljesukker. Bland godt før du har i det tørre og rører såvidt sammen. Røren skal være som en kakedeig.
Hell halvparten av røren i en smurt springform. Hell i halvparten av blåbærene, deretter resten av røren og topp med resten av bærne. Dryss over brunt sukker (pass på så det ikke klumper)
Bakes midt i ovnen en time på ca 180 C til den blir gylden. Avkjøles før servering.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. chefkreso says:

    Delicious 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s