Dorade Carpaccio med Appelsin og Rosmarinolje

IMG_8815

Til min store glede fant vi Dorade fisk på Meny i forrige uke. Dorade er en nydelig middelhavsfisk med mild og fin smak som egner seg veldig godt til Carpaccio.
Retten spiste vi første gang på restauranten “Bocca di Lupo” i London. Skal du til London så er denne italienske perlen absolutt verdt et besøk. Sitt ved baren og nyt synet av kokkene som lager herlig italiensk mat.

Ingredienser (forrett, 4 porsjoner):
Rosemarin olje:
8 stilker finhakket rosmarinstilker
4 hvitløksfedd, finhakket
5 dl extra virgin olivenolje
4 fileter fra 2 små dorade eller havabbor (fryses 24 timer før bruk)
Revet skal fra en 1/2 appelsin
Sitron båter, til servering

Start med å lage rosmarin oljen. Knus rosmarin, hvitløksfedd, en god klype salt og litt pepper i en morter. Ha den finmalte rosmarin blandingen i en liten panne, tilsett olivenoljen og varm opp til det begynner å boble små bobler i bunnen av pannen. Den skal ikke koke, men ved å varme den opp så reduseres litt av den ramme hvitløksmaken mens den friske urtesmaken bevares.
Avkjøl rosmarinoljen før du bruker den.

IMG_8576.JPG

Bruk en skarp kniv og skråskjær fiskefiletene i 1-2mm tykke skiver (start fra halen og kutt over mot hodet).
Anrett fiskeskivene på et kaldt serveringsfat. Start i midten og jobb deg utover i en spiral. Dryss litt havsalt over fisken, ha på rosmarinolje og revet appelsinskall. Server med sitronbåter og nystekt brød. Ønsker du å servere vin til retten så vil jeg anbefale en fersk og fyldig Sauvignon Blanc fra New Zealand.

 

Advertisements

One Comment Add yours

  1. chefkreso says:

    Looks amazing!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s