Laks i Karri

IMG_8541Denne retten laget sønnen min på skolen på skolekjøkkenet og spurte om ikke vi kunne lage den og den er blitt en stor hit her hjemme.

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
4 stk tomat
2 ss smør
2 ts karri
3 ss hvetemel
1 boks kokosmelk
0,5 stk sitron
4 ss soyasaus
1 ss koriander
1 ts sukker
salt
Tilbehør
ris

Framgangsmåte:
Skjær laksen i store terninger og finhakk løk.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og karri, og la den surre til løken er blank.
Rør inn hvetemel.
Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.
Rør tomatterningene inn i sausen sammen med saften av sitron og soyasaus, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
Legg i laksen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.
Smak til med karri og salt.
Server laksen med frisk koriander drysset over og med ris ved siden av.

Advertisements

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s