Soyamarinert Ørret

IMG_7954.PNGLett og god forrett som passer til lange lyse sommerkvelder.

Ingredienser (4 porsjoner):
Ørret
320 g ørretfilet, uten skinn og bein
2 dl soyasaus
1 ss olje

Avokadokrem
1 stk avokado
1 fedd hvitløk
1 ss crème fraîche
2 ss olivenolje
1 stk lime
salt

Korianderyoghurt
0,5 dl yoghurt, naturell
0,5 ss koriander, frisk
sitronsaft

Toast
1 stk baguette
olivenolje

Framgangsmåte:
Frys ørreten før den skal brukes rå. Skjær ørret i fine skiver og la dem trekke i soyasausen minst 1 time, helst natten over.

Avokadokrem
Finhakk hvitløk.
Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.
Mos avokado til en jevn mos og bland inn hvitløk, crème fraîche og olivenolje.
Smak til med saft av lime og salt.

Korianderyoghurt
Finhakk koriander og bland sammen med yoghurt.
Smak til med sitronsaft.

Toast
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær baguette i tynne skiver og legg dem på bakepapir på et stekebrett.
Drypp over olivenolje og stek skivene sprø og gylne i stekeovnen, ca. 8-10 minutter.
Legg litt avokadokrem, en skive ørret og litt korianderyoghurt på hver toastskive, og pynt med litt frisk koriander.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s