Enkel Hummer-linguine

IMG_7938
Jeg bare elsker hummer. Denne retten er fantastisk god, den har få men gode ingredienser, noe som er typisk for italiensk mat. Og i tillegg så er den super lett å lage.

Ingredienser (4-6 porsjoner):

450 g linguine
3 ferdigkokte hummer
6 ss godt smør
10 fedd hvitløk
4 ss sitron juice
2 ts revet sitronskall
1/4-1/2 ts tørket rød chilipepper, finhakket
3/4 ts salt
1 ss olivenolje
2 ss finhakket bladpersille

 

Fremgangsmåte:
Deling av hummer:
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger som en sekk like bak hodet. Når du tar vekk magesekken får du også med de gråfargede gjellene. Fjern tarmen, den ligger langs ryggen. Bruk fingrene til å dra den ut. Hakk hummeren i ca 2 cm biter og avkjøl men du tilbereder resten av retten.
Kok linguine som anvist på pakken. Like før pastaen er ferdig kokt smelt 4 ss smør i en stor sautépanne, tilsett hvitløk og la den trekke i smøret i ca 30 sekunder. Pass på at hvitløken ikke blir brun. Tilsett chilipepper. Når pastaen er kokt tilsett denne til sauté pannen sammen med smør, oliven olje revet sitronskall og sitronjuice. Helt til slutt tilsett hummeren og finhakket persille og bland dette godt med pastaen. Server med nystekt brød og et glass Champagne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s