Marinert Laks med Plommesaus og Ingefær

IMG_7883Dette er en kjempedeilig rett som egner seg som forrett eller som del av et tapas måltid. Denne retten har et syrlig, hett og friskt sommerlig uttrykk. Og det kan være utfordrende å finne en vin som passer. Nøkkelen er balansen mellom den lett sitruskokte fisken, salt, syre, fedme. Vinen bør ha noe av det samme aromatiske uttrykket og i tillegg bør den være frisk og fyldig. Denne vinen passer godt til retten.   Savignon Blanc 2013, Greywacke Vineyards, Marlborough, New Zealand
Pris: 229,90 Varenummer: 9478001

Ingredienser (4 porsjoner):

0.5 kg Salmalaks eller annen laksefilet av sushikvalitet

50g løk
30g ingefær (skrelt)
1 lime
2ss plommesaus (fåes kjøpt i asiatiske butikker)
1 dl druekjerne olje eller annen nøytral matolje
Salt
Pepper
1/2 hjertesalat

Fremgangsmåte:
Lag dressingen først: Finhakk løken og ingefæren.
Press saften ut av limene.
Bland løk, ingefær, plommesaus og limesaft godt, og pisk sammen med oljen.
Smak til med salt og pepper.
Dressingen kan godt stå i kjøleskapet noen timer eller over natten om nødvendig.
Skjær laksen i tynne skiver og anrett den på et stort fat 20 minutter før servering.
Hell dressingen over og la stå i 20 minutter. Topp med strimlet hjertesalat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s