Cannelloni (Crêpes)

IMG_6905.PNG

Denne retten tar litt tid å lage, men den er absolutt verdt det. Det er fullt mulig å kjøpe ferdig passata (tomatsaus), men jeg foretrekker å lage den selv. Jeg synes retten blir mer smaksrik og mye bedre da, men ulempen er at det da tar lengre tid. Jeg bruker hjemmelaget crêpes (crepelles) istedet for pastarør, noe som også er mer tidkrevende for retten, men det smaker best synes jeg.

Ingredienser til kjøtt-og tomatsaus (4 porsjoner):
1 kg karbonadedeig
1 spiseskje oliven olje
1 stor løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 x 660 g bokser passata med basilikum, eller du kan lage den selv (se oppskrift under)
Stor klype med salt
5 crêpes (se oppskrift lenger nede)

Til topping:
50 g smør
50 g hvetemel
600 ml helmelk
140 g Philadelphia ost med hvitløk og urter
140 g Parmesan, revet

Fremgangsmåte:

Kjøttfyll: Ha karbonadedeigen i en dyp stekepanne oppvarmet til medium varme. Finhakk deigen og steik til den er brunet. Sett karbonadedeigen til side. Ha olivenolje i samme stekepanne og tilsett løken, surr i 5 minutter til den er myk. Ha i hvitløken og surr i 1 minutt, tilsett nå karbonadedeigen til løkblandingen og tilsett 1 1/2 boks med passata (eller 3/4 av den hjemmelagede tomatsausen) og sukkeret. La kjøttsausen surre i 20 minutter. Lag den hvite sausen mens kjøttsausen koker.

Hvit urtesaus: Varm smøret i en panne. Når smøret skummer ha i melet og rør godt i 1 minutt. Tilsett melken litt etter litt slik at sausen ikke klumper seg, la sausen koke i 2 minutter. Ta sausen av varmen, tilsett Philadelphia osten og rør til den er helt oppløst og du har en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper. Rør med jevne mellomrom slik at det ikke danner seg en hinne på toppen av sausen.
Forvarm bakerovnen til 200 C. Hell resten av passataen i bunnen av en ildfastform. Ha 2-3 spiseskjeer av kjøttfyllet i midten av hver crepe. Rull sammen crêpen og legg de fylte crepene i et lag i den ildfaste formen. Hell over den hvite sausen og dryss over revet parmesan. Stek i ovnen i ca 20 minutter eller til overflaten har fått en fin gyllen brunfarge.

Italienske salte pannekake (Crepelles):
3/4 kopp hvetemel
2 egg
1/4 teskje salt
1 kopp helmelk
Olivenolje, til steking
4 spiseskjeer smeltet smør

Fremgangsmåte: Bland sammen alle ingrediensene til en jevn røre.
Varm en stekepanne på medium varme. Ha i oljen, tilsett nok røre slik at du har nok til 5 Crepelles. Stek på begge sider og avkjøl.

Tomat Passata:
15 modne medium store tomater, del i to
1 stor rød løk, finhakket
2 spiseskjeer Olivenolje
4 fedd hvitløk, finhakket
1 spiseskje finhakket fersk basilikum
1 spiseskje finhakket soltørkede tomater
1 spiseskje malt sort pepper
Salt til å smake til med
Oppskriften gir cirka 1 liter passata

Fremgangsmåte Passata: Ha tomater, rødløk, hvitløk, soltørket tomater, basilikum og svart pepper i en blender og kjør til du har en jevn saus. Hell innholdet i blenderen i en panne og kok opp. La blandingen småkoke og redusere i 10-15 minutter til du har en tykk tomatsaus.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s