Steinsopprisotto

IMG_6884.PNG
A lage god risotto er enkelt og det er super helgemat.
Denne oppskriften er med tørket steinsopp men du kan bruke ferske kantareller dersom det er sesong for det. Jeg elsker steinsopp og den gir en utrolig god smak og har en fantastisk aroma.
Som drikke til risotto anbefaler jeg et glass Champagne eller et glass Cava som et rimeligere alternativ. Et eksempel på en god Cava er Pedregosa Reserva Clos Brut Nature. Dette er en virkelig deilig og delikat Cava som koster ca 140 kr.

Ingredienser (4 porsjoner):
6 kopper god kyllingkraft
3 spiseskjeer olivenolje
1 1/2 tørket steinsopp (bløtlegg soppen i cirka 30 minutter i lunkent vann)
4 sjalottløk, finhakket
1 1/2 kopper risottoris
1/2 kopp tørr hvitvin
havsalt
nykvernet sort pepper
4 spiseskjeer smør
1/2 kopp revet parmesanost

Fremgangsmåte:
Bløtlegg soppen i lunket vann i ca 20-30 minutter. Varm opp kyllingkraften i en gryte.  Varm 2 spiseskjeer oliven olje i en annen gryte. Ta soppen ut av vannet og finhakk den. Ha soppen i gryten med den varme oljen og fres til den er myk, ca 3 minutter. Ta soppen og kraften ut av gryten. Ha 1 spiseskje olivenolje i samme gryte som soppen ble frest i. Tilsett sjalottløken og fres i 1 minutt. Tilsett risen, rør godt så den blandes med løk og olje. La risen frese i 2 minutter til den har fått en lys og gyllen farge. Tilsett vinen, rør konstant til all væsken har fordampet. Tilsett 1/2 kopp av kylling kraften, rør til all kraften er absorbert av risen. Fortsett med å tilsette 1/2 kopp med kraft om gangen til all kyllingkraften er absorbert og risen er “al dente”, det tar ca 15-20 minutter. Ta gryten av varmen, tilsett soppen, revet parmesan og smør. Smak til med salt og pepper. Server med nystekt focaccia og et glass musserende vin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s