Spaghetti Bolognese

IMG_6768.JPG
Bolognesen er en av de virkelig klassiske pasta sausene.
Med litt ekstra god tid på kokeplaten blir sausen enda mer smaksrik. Dette er en bolognese med gode, modne smaker, akkurat som mange italienske bestemødre har laget den i generasjoner.

Ingredienser:
Oliven olje
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 laurbærblad
1 stilk fersk rosmarin
4×400 gram bokser med plommetomater av god kvalitet
500 gram kvernet karbonadedeig
havsalt og nykvernet sort pepper
Parmesan ost

Fremgangsmåte: Varm opp en panne som er stor nok til å romme alle ingrediensene. Ha litt olivenolje i en panne. Tilsett hvitløk og rødløk, og la det koke på medium varme til løken er myk og har fått litt farge. Tilsett laurbærbladene, den hele stilken med rosmarin, karbonadedeig og tomatene. Kok opp, rør godt og hakk med en tresleiv slik at karbonadedeigen blir finmalt. Skru nå ned temperaturen og ha på lokk på gryten. La sausen småkoke i 2 timer. Rør med jevne mellomrom slik at sausen ikke fester seg i bunnen av pannen. Smak til med salt og pepper. Kok pasta etter instruksjonene på pakken. Fjern rosmarinen og laurbærbladene rett før servering. Ha den ferdigkokte spaghettien i sausen og bland godt. Server spaghetti Bolognese i skåler med godt med revet parmesan over.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. chefkreso says:

    Yummy – love spaghetti Bolognese!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s