Ceviche med Salmalaks

IMG_6111.JPGCeviche er en av de enkleste og mest velsmakende måtene å tilberede fisk på. Bruker du villfisk så må denne fyses før den tilberedes. Den må ha minst ha ett døgn i fryseren. Salma garanterer for at deres fisk kan spises rå uten frysing på grunn av deres høye krav til kvalitet på råvare.

Ingredienser (4 porsjoner):
Pepperrotkrem:
1 1/2 dl rømme
1 ss revet pepperrot
salt
sitronsaft

Rugchips:
4 løvtynne skiver rugbrød
2 ss solsikkeolje
salt

Lett syltet laks:
400 g salmalaks, kuttet i 4 mm tykke skiver
2 ss olivenolje
1 ss sitron
maldonsalt og pepper

Agurk i tynne skiver:
1 agurk
2 ss syltelake (se oppskrift under)

Topping:
1 rødløk
30 g ørretrogn
4 reddiker
1 ss dill

Fremgangsmåte:
Pisk rømmen, ha i pepperrot og smak til med salt og sitronsaft. Sett blandingen i kjøleskap og la den sette seg noen minutter før den serveres.

Stek rugskivene i 2-3 minutter i solsikkeolje på middels varme til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på et klede. Dryss på litt havsalt.

Skjær laksen i ca. 1 cm tynne skiver og legg dem på et fat. Mariner fiskeskivene i olivenolje og sitronsaft og dryss over salt og pepper.

Høvle agurken i tynne bånd, mariner den i syltelaken (se under Tips) og anrett den over laksen.

Retten toppes med skiver av rødløk, klikker av ørretrogn, reddik i skiver, og dill.
Avslutt det hele med rugchips og topper av pepperrotkrem.

Syltelake:
1 dl sukker
2 dl hvitvinseddik
3 dl vann
10 hele pepperkorn
1/2 laurbærblad

Kok opp sukker med eddik og vann. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La det koke på middels varme i 3-4 minutter. Avkjøl og oppbevar på glass i kjøleskapet.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. chefkreso says:

    Looks very tasty!

    Liked by 1 person

    1. Thank you:) It has a slightly nordic twist with the caviar and cucumber.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s