Laksebowl med Risnudler

IMG_6049

Lett å lage, sunn og utrolig god. Jeg steikte laksen i ovnen, men til sommeren vil jeg anbefale å ha laksen på grillen og vips så har du en super sommerrett.

200 gram risnudler
600 gram laksefilet uten skinn
2 gulrøtter
1 avokado
1 moden mango
4 vårløk
Mild olivenolje
salt og nykvernet pepper
Teriyaki Saus:
1.5 dl natriumredusert soyasaus
1 dl brunt sukker
1/5 dl riseddik
1 spiseskje revet fersk ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 rød chilipepper, finhakket og frøene fjernet
1 teskje sesamolje

Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter til sausen tykner.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Del avokadoen i to, fjern steinen fjern skallet. Skjær avokadoen i fine sneier. Skrell og skjær mangoen i terninger. Kutt vårløken i fine ringer.
Ha laksefiletene i en ildfast form. Krydre laksefiletene med salt og pepper og hell litt olivenolje over og sett i ovnen. Stek i ovnen i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt.
Ha de kokte nudlene i 4 boller. Fordel grønnsakene på de 4 bollene. Ha på den stekte laksefileten. Hell litt teriyakisaus over laksen og grønnsakene. Pynt med frisk koriander. Server resten av teriyakisausen ved siden av.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s