Fem Spice Andebryst

IMG_3881.JPG

En klar favoritt blandt ungdommene i huset.  Andebrysteet stekes og serveres på fransk vis, men er marinert i ingefærsaft og kinesisk femkrydder; stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.

Ingredienser (4 porsjoner):

Andebryst:
800gram andebryst
1 teskje femkrydder
1 spiseskje ingefærjuice, kan klemmes ut av revet ingefær
fingersalt

Ingefær:
2 spiseskjeer finhakket ingefær
1 spiseskje finhakket hvitløk
1 spiseskje honning
3 spiseskjeer vann
3 spiseskjeer fiskesaus
1 rød chilipepper eller etter smak/styrke
saften av 0,5 lime
Fremgangsmåte:
Rut opp svorsiden fint. Gni inn kjøttsiden med ingefærjuice og femkrydder, og la andebrystene hvile en stund i kjøleskapet.
Stek dem kjapt på god varme på hver side, noen sekunder er nok. Legg dem i ovnen på 110 ° i cirka 15 minutter. Ta ut kjøttet og salt svorsidene med fingersalt.
Stek andebrystene videre på middels varme i stekepannen med svorsiden ned i seks–syv minutter. La dem få noen sekunder på kjøttsiden også. La kjøttet hvile på benken i fem til ti minutter før det skjæres i skiver. Denne prosessen sikrer saftig, rosa kjøtt med sprø svorskorpe.
Ingefærsaus:
Fres hvitløk og ingefær i en liten gryte. Ha i resten av ingrediensene og gi et oppkok. Smak til om balansen mellom søtt, syrlig og salt er riktig, reguler med vann. Rør ut litt potetmel i vann og jevn sausen så den blir fyldigere.
Server andebryst i skiver med ingefærsausen og sauterte, gjerne asiatiske, grønnsaker tilsatt litt soyasaus, og gjerne en søtpotetpuré laget med kokosmelk, salt og hvit pepper.

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. Lillian says:

    Ser fantastisk godt ut 😍😋😘

    Liked by 1 person

    1. Tusen tusen takk😘

      Like

    2. Tusen takk:) Var nydelig!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s