Ceviche

img_4917

Ceviche er raw food på sitt beste og fisk er absolutt på sitt mest næringsrike om den ikke er varmebehandlet. Ceviche er en super måte å tilberede mat på og smaker nydelig. Fisken marineres rå i lime- eller sitronjuice og syren i sitrusen får proteinene til å koagulere, så den blir kokt. Man blander i det man ønsker av grønnsaker i en ceviche, men klassisk for retten er koriander, chili og tomat.

Ingredienser:
1 stk Rødløk
1 stk Rød chili
1 fedd Hvitløk
1 pose Ternet fisk av torsk og laks (fryst) 1 klype Salt
2 stk Lime
2 ss Olje
2 stang Vårløk
1 boks Maiskorn
2 stk Tomater
Frisk finhakket koriander og friske mintblader.

Fremgangsmåte:Tin fisken forsiktig til nesten tint.
Finhakk chili og hvitløk og skjær rødløken i skiver. Ha fisken i en bolle. Press limesaft over fisken. Bland. Ha i chili, hvitløk og rødløk, frisk koriander og la trekke i 10-15 minutter i kjøleskap. Vend litt underveis. Smak til med salt.
Tilsett mais, hakket tomat, finhakket vårløk, og finhakket koriander. Pynt med koriander og mintblader og server med nystekt brød.

2 Comments Add yours

  1. chefkreso says:

    So simple yet so delicious!

    Liked by 2 people

    1. Yes!it is so easy and tastes fantastic😀

      Liked by 1 person

Leave a comment