Cantuccini: Klassiske Toskanske Biscotti

IMG_5471.PNG

Disse småkakene smaker supert dyppet i melk, kaffe eller Vin Santo. Kombinasjonen med Cantuccini og Vin Santo er en av de mest kjente dessertene fra Toscana og jeg synes det smaker helt nydelig. Av Vin Santo som de har på polen vil jeg anbefale Selvapiana Vin Santo di Chianti Rufina 2007 til 315 kroner, eller Gaia Vinsanto 2005 til 299 kroner. Begge er fra bestillingslisten til Vinmonopolet.

Ingredienser:
2 kopper hvetemel
3/4 kopp sukker
1 1/2 teskje bakepulver
1/2 teskje kanel
1 1/2 kopp mandler
3 store egg
2 teskjeer vaniljepulver
Utstyr:
Du trenger 1 ark med bakepapir og en bakeplate.

Fremgangsmåte:
Sett bakeplate midt i ovnen og forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sammen mel, sukker, bakepulver, kanel i en rørebolle. Visp egg og vaniljesukker i en annen bolle. Bland eggeblanding inn i melblandingen.
Når du har en tykk og jevn deig ha deigen på et melet underlag og del deigen i to. Rull ut to “pølser” med nesten samme lengde som stekeplaten og bakepapiret. Legg deigen på bakepapiret på stekeplaten. Ha litt avstand mellom “pølsene”, og pass på at de ikke er for nærme kanten av bakplaten da de hever seg når de steikes. Press deigen forsiktig ned slik at de blir halvmåneformet. Steik i ovnen 180 grader i 25-30 minutter, eller til de har hevet seg til dobbel størrelse.
La Cantucciniene avkjøle helt. Kutt så deigen opp i 1 cm lange biter. Legg bitene på bakepapiret med kuttsiden ned. Kakene kan nå ligge tett inntil hverandre når de skal stekes for andre gang. Steik Cantuccini kakene i 15-20 minutter til de er lett ristet og har fått lett gyllen fargen. Avkjøl kakene og oppbevar de i en lufttett boks.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. chefkreso says:

    Love biscotti, so tasty 😁

    Liked by 1 person

    1. I totally agree😀 They are so tasty!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s