Naan

img_5058
Denne oppskriften gir luftige og deilige Naanbrød. Husk å sette av god tid til å heve brødene.

Ingredienser (10 naan):
1 pakke tørrgjær
4 spiseskjeer melk, 38 grader
3 spiseskjeer sukker
450 gram hvetemel
1/2 ss bakepulver
1 ts seltin
1,5 dl melk
1,5 dl biola eller gresk yoghurt naturell (romtemperert)
1 egg, sammenpisket
2 spiseskjeer smeltet smør

Til topping:
smeltet smør
frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, revet

Fremgangsmåte:
Bland sammen tørrgjær, lunken melk og sukker i en bolle og la blandingen hvile noen minutter til blandingen skummer. Bland sammen hvetemel, bakepulver og seltin i en rørebolle. Tilsett gjærblandingen, sammenpisket egg, lunken melk, smeltet smør og romtemperert yoghurt til melblandingen. Elt blandingen i 10 minutter med en kjøkkenmaskin. La deigen heve i minimum 1 time på et lunt sted.
Smelt 4 ss smør og ha i finhakket koriander og eventuelt litt revet hvitløk og la det avkjøles.
Forvarm stekeovnen til 250 grader. Jeg lar stekebrettet jeg skal steke brødene på stå i ovnen og varme seg opp sammen med ovnen.
Del deigen i 10 like store emner. Kjevle ut nannbrødene på et melet underlag og strekk litt i hjørnene slik at du får dråpeformede naanbrød. Jeg pleier å kjevle naanbrødene direkte på bakepapiret, men ha litt mel på bakepapiret slik at det ikke klistrer. Det blir mindre å rydde opp etterpå hvis du kjevler direkte på bakepapiret. Pensle naanbrødene med smør blandingen.
Når ovnen er varm og like før du skal steke naanbrødene sett på ovnens grillfunksjon og løft bakepapiret med naanbrødene inn på den varme bakeplaten. Stek naanbrødene til de er gyllenbrune. Følg godt med da det ikke tar lang tid å steke brødene. Naanbrødene er best når de serveres varme og nystekte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s