Langkokt Biff Curry “Mughlai Karahi Gosht”

img_4938

Fantastisk god og autentisk indisk curry. Retten trenger litt koketid men er superlett å lage.

Ingredienser (4 porsjoner):

1 kg biffkjøtt eller lammelår (uten bein), kuttet i terninger
5 fedd hvitløk, grovhakket
3,5 cm fersk ingefær, grovhakket
4 spiseskjeer solsikkeolje
500 gram tomater, i tynne skiver
200 gram løk, i tynne skiver
1/4 teskje cayenne pepper (mer eller mindre ut i fra hvor sterk du vil ha retten)
1 teskje paparika pulver
4 spiseskjeer gresk yoghurt
2 teskjeer malt koriander
1/4 teskje malt gurkemeie
1 teskje malt spisskummen
1/2 teskje malt pepper
1/2 teskje garam masala
2 grønne chilies, kuttet på langs (reduser mengden om du vil ha en mildere rett)
1 spiseskje finhakket fersk koriander
1 spiseskje finhakket mint bladet
Fersk ingefær kuttet i staver til å pynte med
Smak til med salt

Fremgangsmåte:

Ha biffkjøtt eller lammekjøttet i en rørebolle. Knus hvitløk og ingefær i en morter, tilsett en klype salt. Bland hvitløk og ingerfær miksen med kjøttet og sett til marinering overnatten eller minst en time.

Varm opp en tykkbunnet panne eller jerngryte og ha i solsikkeoljen. Når gryten er varm tilsett det marinerte kjøttet og la det steke i 5-6 minutter mens du rører godt slik at kjøttet blir lett brunet på alle sider. Ha i tomatene og kok i ca 8 minutter til tomatene er myknet.

Ha i løk, cajennepepper, paprika og en klype salt, rør godt mens det koker i 3 minuttet til. Skru ned varmen og la det småkoke med lokket på i ca 30 minutter.

Ha yoghurt i en liten bolle og bland inn, koriander, gurkemeie, spisskummen og svart pepper. Tilsett yoghurt blanding til gryten og rør godt for å unngå at yoghurtblandingen skiller seg.

La gryten småkoke på lav temperatur i 45-50 minuntter, rør innimellom for å unngå at gyten brenner i bunnen.
Skru av varmen og tilsett garam masala, grønn chili, finhakket ferks koriander, finhakket mintblader og finstrimlet fersk ingefær.

Server med naan brød og ris!

img_4937

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s