Tom Kha med Laks

img_4417

Rask og utrolig deilig suppe som smaker som om du har brukt en hel dag på å tilberede den. Originaloppskriften er med kylling, men jeg bruker laksefilet og synes det gjør at suppen blir mindre mektig.

Ingredienser (4 porsjoner):
2 bokser kokosmelk
2 kopper kyllingkraft
4 røde chilipepper, finhakket
Fersk revet ingefær, ca 5 cm
500 g fersk laksefilet uten skinn
250 g champingnon i skiver
4 medium tomater
1 stilk finhakket sitrongress (bruk kun den hvite delen)
10 ferske Kaffir lime blader, eller 1 teskje tørkede lime blader
1 kopp finhakket fersk koriander
3 spiseskjeer lime juice
2 spiseskjeer fiskesaus
2 spiseskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte:
Ha kokosmelk og kyllingkraft i en panne og kok opp. Tilsett finhakket chilipepper, revet ingefær og la det småkoke i 10 minutter. Ha i champignon, finhakkede lime blader og sitrongress. Hakk tomatene i ca 2,5 cm terninger og ha i suppen. La suppen småkoke i 10 minutter til. Tilsett mer chilipepper hvis suppen ikke er sterk nok. Kutt laksefileten opp i ca 5 cm biter og la suppen trekke i 5 minutter til eller til laksen er gjennomkokt. Ta pannen av varmen når suppen er klar til servering og ha i limejuice, fiskesaus, brunt sukker og finhakket koriander.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s