Skrei med Eggesmør

img_4335

Pannestekt skrei med eggesmør er et skikkelig festmåltid!
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til skrei. Server den pannestekte skreien og eggesmøret i en super kombinasjon med hjemmelaget søtpotetstappe.

Ingredientser (4 porsjoner):

Eggesmør:
100 g Smør
3 stk Egg

Fisk:
1 fedd Hvitløk
2 ss solsikkeolje
1 kg Skrei
1 ss Smør normalsaltet

Søtpotetstappe:
3 dl helmelk
500 gram søtpoteter
100 gram smør normalsaltet
Klype hvit pepper

 

Søtsotetstappe: Skrell og kok potetene møre uten salt i vannet. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn kaldt smør i terninger. Spe med melk og smak til med salt og hvit pepper

Eggesmør: Hardkok egg og skrell dem. Smelt smør. Del eggene på langs og på tvers med en eggedeler og bland det inn i smøret. Smak til med salt og pepper.

Fisk:Tilbered fisken med skinnet på men fjern skjellene før den stekes. Skjellene på fisken fjerner du ved å skrape på skinnet med en kniv, fra halen og oppover. Ha salt på fisken og la den ligge i 10 min. Del fisken i serveringsstykker og skjær et par snitt i skinnet. Varm en panne på middels varme med solsikkeolje og legg fisken i med skinnsiden ned. Ha på litt nykvernet pepper og stek fisken i ca. 6 minutter på denne siden. Ha smør og knust hvitløksfedd i pannen. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile med skinnsiden opp. Server skreien med søtpotetstappe og deilig eggesmør.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s