Twixkake

image

Denne kaken er bare himmelsk god. Du kan gjerne bake den på forhånd, skjære den i passe porsjonsstykker, så er det lett å ta ut et og et stykke.

Ingredienser:

Bunn:
1 kopp mel
1/2 kopp kokosmasse
1/2 kopp brunt sukker

Karamellfyll:
125 gram godt smør
1 boks søt kondensert melk
1/2 kopp brunt sukker

Sjokoladetopping:
300 gram melkesjokolade
1 1/2 spiseskje rapsolje (eller annen vegetabilsk olje med lite smak)

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180° C. Ha mel, kokosmasse, smeltet smør og brunt sukker i en bolle og bland godt sammen. Ha bakepapir i en 18×28 cm rektangulær kakeform og ha i melblandingen.  Bruk baksiden på en skje til å presse massen flatt i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15-20 minutter eller til den har fått en fin og gyllen farge.

Forbered karamellfyllet mens bunnen steker i ovnen. Ha smør, konsensert melk og brunt sukker i en medium stor panne. Varm opp på medium varme. Rør godt til alt smøret er smeltet og kok forsiktig til miksen har tyknet i ca 5-7 minutter, pass på å røre hele tiden.
Hell så karamellfyllet jevnt over den ferdigstekte bunnen. Stek bunn med karamellfyll i ca 20 minutter eller til karamellen har fått en gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl, når den er avkjølt sett den så i kjøleskapet til den er helt kald.

For a lage sjokoladetoppingen kan du bruke mikrobølgeovnen. Ha sjokoladen i en bolle, tilsett den vegetabilske oljen og varm i mikrobølgeovnen på maks styrke i 30 sekunder. Rør i blandingen og fortsett å varme i 30 sekunder og rør mellom hver gang til sjokoladen er smeltet. Fordel sjokoladen over den kalde kaken og avkjøl i kjøleksap i 30 minutter eller til sjokoladen har stivnet. Bruk en varm kniv og kutt kaken inn i passende porsjonstykker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s