Spicy Teriyakilaks

Denne retten er både rask og lett å lage og er en skikkelig smaksbombe.

Ingredienser (2 porsjoner):
2 laksefileter med skinn
100 ml soyasaus
Saften av en halv sitron
1,5 spiseskje finhakket ingefær
1 rød finhakket chilipepper
4 fedd finhakket hvitløk
3 spiseskjeer akasie honning
1,5 spiseskjee sesamfrø

Fremgangsmåte:
Del fiskefiletene opp i 3-4 porsjonsstykker.  Bland sammen soyasaus, sitronsaft, chilipepper og ingefær i en bolle.

Ha fisken i bollen og marinér i 20-30 minutter.
Ta så fiskestykkene ut av marinaden. Ha marinaden i en stekepanne, tilsett honning og sesamfrø. Kok opp marinaden og ha så i fisken og stek i 3-4 minutter på hver side eller til fisken er gjennomstekt. Ta fiskestykkene ut av stekepannen. Hell resten av sausen i en liten bolle. Dryss litt sesamfrø over laksen og server med sausen ved siden av. Retten kan også serveres som middag med kokt ris.

img_4013

img_3970

 

img_3979

img_3982

img_3984

img_3987img_3989img_3990img_3993img_3994img_3995img_3997img_3998img_3999img_4004img_4013

 

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. panandnell says:

    love your photos, so narrative!

    Liked by 1 person

    1. Thank you so much for the lovely feedback:)

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s