Pannestekte Kamskjell med Eplesirup

IMG_3663.JPGDette er en deilig forrett som tar litt tid å tilberede, men det er den verdt. Smakene i denne retten; søtt, salt og syrlig, fremhever og kompletterer hverandre og gir retten en fin balanse.

Jeg serverte retten med en frisk italiensk Soave.

Ingredienser:
10 kamskjell
3 skiver bacon
300 gram babyspinat
120 gram sopp, delt i biter
smør
salt og nykvernet pepper
3/4 kopp ufiltrert eplecider
2 ss balsamicoeddik
1 ss honning

Fremgangsmåte: Plassér kamskjell på tørkepapir og tørk de godt. Krydre lett med salt og pepper på begge sider. Sett til side (ha kamskjell liggende på kjøkkenpapir så de holder seg tørre, ellers vil de ikke få en fin stekeskorpe.)

Varm opp en sautépanne og stek bacon til det blir sprøtt. Ta det sprøstekte baconet ut av pannen. Del opp i biter (når det er avkjølt) og sett til side. Ta vare på halvparten baconfettet og la resten være igjen i pannen. Varm pannen opp til middels varme og ha i soppen og la den steke til den er myk og gyllenbrun. Dersom soppen trekker til seg alt stekefettet ha i smør. Ta soppen ut av pannen når den er stekt og sett den til side.

Ha i 2 spiseskjeer med smør og varm pannen opp til middels varme. Tilsett spinaten litt etter litt. Når spinaten faller sammen så tilsett mer spinat, gjenta dette til all spinaten er tilsatt. Ha i den stekte soppen og baconbitene i pannen og bland sammen. Smak til med salt og pepper. Sett pannen til side, men hold den varm.

Visp sammen eple cider, balsamicoeddik og honning i en liten bolle. Sett til side.

Varm opp en stor støpejern stekepanne på høy varme. Ha i baconfettet og litt smør og stek kamskjellene hurtig på hver side (ca 1,5 minutt på hver side) til de har en fin stekeskorpe. Ta ut kamskjell og ha i en skål og dekk til med aluminiumsfolie slik at de holder seg varme mens du lager eplesirupen.
Ha den blandete eplesirupmiksen i stekepannen og la den redusere i ca 1 minutt. Server kamskjell på en seng av spinat og ha eplesider sirup over.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s