Tournedos med Gorgonzolasaus

IMG_3370.JPG

Dette er en god gammel oppskrift som jeg drog frem fra glemselen i dag. Oppskriften er fra Italia og sausen er bare så fantastisk god og full av smak. Liker du blåmuggost da må du bare prøve denne!

Ingredientser (4 porsjoner):
4 skiver oksefilet à 3-4 cm
200 g Gorgonzola eller Norzolaost
Kvernet pepper
Salt
1/2 dl Portvin (Graham old port)
4 dl crème fraiche
1 terning kjøttbuljong
1/2 ts soyasaus
1 teskje sukker

Fremgangsmåte:
Skjær en lomme i siden på hver oksefilet og fyll dem med en skive Gorgonzola. Strø på pepper. Stek kjøttet på sterk varme i ca 3 min på hver side. Strø på salt.
Ta kjøttet ut av stekepannen og kok pannen ut med portvin, Crème Fraiche, sukker og ca 4 ss smuldret Gorgonzola. Tilsett buljongterningen og soyasaus. La sausen koke noen minutter. Smak til med salt og pepper og server.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s