Frityrstekt Sursøt Kylling

img_2555De aller fleste av oss har smakt frityrstekt svinefilet i saursøt saus. Her er en variant av denne, men med marinert kyllingfilet. Jeg vi si den smaker mye bedre på grunn av den deilige marinaden.

Ingredienser (4 porsjoner):
500 g kylling filet
1 dl potetmel
1 grønn paprika, i terninger
1 rød paprika, i terninger
1 løk, strimlet
3 store gulrøtter, i terninger
Solsikkeolje til frityrsteking

Marinade til kylling:
2 spiseskjeer sake
2 spiseskjeer soya saus
3 hvitløksfedd, revet
2 cm fersk ingefær revet

Saus til kylling:
1/2 dl balsamisk eddik
1/2 dl soya saus
1 1/2 dl vann
1/2 dl riseddik
2 spiseskjeer sukker
1 spiseskje maisenna mel blandet ut i vann.

Fremgangsmåte:
Kutt kyllingfileten i biter ca 2,5 cm terninger. Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose og ha i kyllingbitene. Mariner i et par timer i kjøleskap. Lag sausen til kyllingen. Ha balsamisk eddik, soyasaus, vann, riseddik og maisenna i en wok eller dyp stekepanne. Kok opp og la sausen trekke på lav varme mens du tilbereder grønnsakene og kyllingen.
Ta kyllingen ut av kjøleskapet og ha i en rørebolle og bland i potetmelet. Kyllingen må være godt dekket i mel på alle sider.
Varm opp solsikkeoljen. Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten.
Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt. Ha i gulrøttene og frityr i ca 10-20 sekunder. Ta de ut av kjelen og ha i en skål. Gulrøttene skal bli litt myke, men skal fortsatt være sprø. Gjør det samme med paprikaen. Denne trenger bare 10 sekunder. Ta også denne ut og ha i en skål. Ha til slutt i løken. Frityrstek denne som paprikaen.
Ha i kyllingbitene i den varme oljen og frityrstek kyllingen til den er gyllenbrun. Ha grønnsakene og kyllingen i sausen. Bland grønnsakene og kyllingen godt med sausen og server med nykokt ris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s