Svineribbewok med Soba Nudler

IMG_2210.JPG
Det blir ofte mye rester etter julemiddagene og etter noen dager med tradisjonell julemat begynner vi her i huset å bli klar for litt mer eksotiske smaker. Dette er en super måte å bruke rester av svineribbe.
Denne woken er lett å lage, smaker deilig og har sunne og smaksrike soba nudler.
Soba nudler er laget av bokhvete og er rik på protein, kalium, magnesium, fosfor, jern, Vitamin B1 og B2, samt kostfiber.
300 gram Soba nudler eller egg nudler.

Ingredienser (4 personer):
1 dl østerssaus
3 spiseskjeer soya saus
3 spiseskjeer riseddik
3 teskjeer rapsolje
500 gram svineribbe
4 vårløk
2 store gulrøtter
3 fedd hvitløk
1 boks hermetisk minimais
1 boks hermetiske vannkastanjer
Frisk koriander
Rød Chili, i tynne ringer
Sesamfrø

Fremgangsmåte:
Kok Soba nudlene etter anvisningen på pakken. Skjær vårløk i tynne ringer. Skrell og kutt gulrøttene i fine strimler. Finhakk hvitløken. Bland sammen østerssaus, soya saus og riseddik. Skjær svineribben i tynne strimler. Varm litt olje i en wok og sprøstek svineribben. Legg den over på en tallerken.

Ha litt mer olje i woken og stek gulrøtter, minimais og vannkastanjer rask til de er varme, cirka 2 minutter. Ha i hvitløk og stek videre i ett minutt. Ha i svineribben, sausen og vårløken og stek videre i 2 minutter. Ha nudlene i dype tallerkener. Topp med svineribbe wok, rød chili pepper, fersk koriander og sesamfrø.

img_2207

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s