Innbakt Camembert med Karamellisert Løk og Bacon

img_2151

Smeltet ost er aldri feil. Den varme rennende osten severt med mye nybakt brød er vidunderlig. Lett å lage er den også.

Ingredientser:
1 hel camembert
2 spiseskjeer karamellisert løk
2 spiseskjeer sprøstekt bacon
1 stor sirkel butterdeig
1 pisket egg
Havsalt

Fremgangsmåte:
Varm opp bakerovnen til 210 C. Del camembert i 2.

Legg den ene halvparten av osten på butterdeig sirkelen. Ha på karamelisert løk (se oppskrift under) og bacon biter.

Legg den andre delen av osten oppå. Lag 8 snitt i butterdeigen.  Brett hver butterdeig-del over osten og pensle med egg. Dersom butterdeigen ikke dekker hele osten avslutt med en sirkel på toppen. Pensle med egg, strø på havsalt. Stek i forvarmet ovn i 20 minutter. Server med ferskt brød og frisk frukt eller en deilig confit.

Karamellisert løk:
3 medium løk, finstrimlet
3 spiseskjeer oliven olje
1 kopp rødvin
3 spiseskjeer  brunt sukker
4 stilker fersk timian, kun bladene
Smak til med salt and pepper

Fremgangsmåte:
Varm oljen i en medium stor panne og surr løken i ca 15 minutter over lav varme til den er myk, men ikke brun. Ha i halvparten av rødvinen og reduser til all vinen har kokt inn.

Ha i brunt sukker og timian, smak til med salt og pepper. La blandingen trekke i 5 minutter, ha så i resten av vinen og reduser blandingen til all væsken har kokt inn.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s