Hvit Sjokolade Panna Cotta med Stuede Jordbær

img_2128De fleste forbinner nok en juledessert med den klassiske riskremen eller multekrem. Men det er kun de voksne her i huset som er glad i disse dessertene så i år ville vi prøve noe nytt. Panna Cotta er lett å tilberede, smaker utrolig godt og passer supert etter en tung julemiddag.

Ingredienser (6 porsjoner):
170 gram hvit sjokolade
2 kopper kremfløte
1 spiseskje sukker
1 vaniljestang, delt på langs eller 1 ss vaniljesukker
1 spiseskje kokende vann
1 1/2 ts gelatin pulver

Stuede jordbær:
1/4 kopp med appelsinjuice
100 g ferske jordbær delt i fire
2 teskjeer sukker

Fremgangsmåte:
Ha hvit sjokolade, kremfløte, spiseskjeen med sukker og vaniljestang i i en panne. Varm opp over lav temperatur mens du rører hele tiden til sjokoladen har smeltet og du har en jevn blanding.
Ha det kokende vannet i en liten skål og dryss over gelatinpulveret og rør til pulveret er oppløst. Ha den oppløste gelatinen i sjokoladeblandingen. Rør til gelatinen er blandet godt i sjokoladen. Hell blandingen i 6 porsjonsformer/glass dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst 4 timer.

Bland jordbær, appelsinjuice og 2 teskjeer med sukker i en panne. Kok opp, reduser temperaturen, ha på lokk og la det trekke i 2 til 3 minutter til jordbærene er myke og blandingen har fått en sirupkonsistens. Ta sausen av varmen, avkjøl i ca 30 minutter.
Topp Panna Cotta med stuede jordbær rett før servering.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s