Kylling og Pastasalat

img_1323

Tidligere var julematen begrenset til noen få dager. Nå går mange på flere julebord og spiser tung mat i hele desember. Denne pastasalaten er lett og god og er et supert alternativ til all den tunge julematen. Retten er også super til lunch på en varm sommerdag eller flott å lage hvis du venter mange gjester. Salaten kan tilberedes på forhånd og settes i kjøleskapet til gjestene kommer. Basilikumdressingen lager du rett før servering slik at den serveres varm.

Ingredienser (8 personer):
3 kyllingfileter
0,6 dl sitronsaft
1 fedd hvitløk
100 g finskåret prosciutto
1 liten agurk
2 ss sitronpepper
2 ss olivenolje
135 g penne eller fusilli
80 g soltørkede tomater, finstrimlet
70 g steinfrie svarte oliven, delt i to
110 g halve artisjokkhjerter på glass
50 g parmesanskav

Basilikumdressing med fløte:
0,8 dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1/4 ts sitronpepper
1 ts dijonsennep
3 ts maismel
1,75 dl kremfløte
20 g frisk basilikum, strimlet

Fremgangsmåte:
Renskjær kyllingfiletene. Bank filetene lett med en kjøtthammer eller en kjevle. Bland sitronsaft og hvitløk i en bolle. Tilsett kyllingen, og bland til kylling er dekket av marinaden. Dekk med plastfolie, og sett bollen i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over. Vend kyllingen av og til.
Skjær prosciuttoen i tynne strimler. Del agurken på langs, og skjær hver halvpart i skiver. La kyllingen dryppe av, vend den i pepper. Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne, og stek kyllingfiletene i ca 5 minutter på hver side eller til de er lett gylne og gjennomstekt. Ta filetene av varmen, kjøl den ned, og skjær den så i mindre stykker.

Fløte-basilikumdressingen tilberedes ved å blande olje, hvitvinseddik, pepper og sennep i en middels stor gryte. Bland maismel med 0,8 dl vann i en liten bolle eller mugge til blandingen er jevn. Hell blandingen over i gryten. Kok over middels varme i 2 minutter eller til sausen koker og begynner å tykne. Tilsett kremfløte og basilikum. Smak til med salt. Kok opp under omrøring til det er gjennomvarmt.

Bland pasta, kyllingstykker, agurkskiver, prosciutto, soltørkede tomater, oliven og artisjokkhjerter i en stor salatbolle. Hell over den varme, og bland forsiktig sammen. Pynt med parmesanskav.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s