Kamskjell med Lakris og Fennikel

IMG_1209.JPG

Kamskjell er så enkelt og godt. Du skal egentlig bruke lakrispulver i denne oppskriften men det er ikke så lett å få fatt i så da kan du bruke Hokeypulver. Ungene mine elsker det og når datteren min gikk på butikken i dag for å handle til denne retten så lurte hun på hva jeg skulle ha Hokeypulver til:) Det ble 3 bokser i stedet for bare en tilkamskjelkene. Lakris er et naturlig søtt krydder som strekkes ut av roten på lakrisplanten. Lakris er faktisk 40 ganger så søtt som vanlig sukker så det egner seg godt som krydder sammen med kamskjell. Sukkeret i Hokeypulveret karameliserer overflaten til kamskjellene og lakrisen krydrer skjellene perfekt.

Ingredienser (4 personer):

8 kamskjell
1 boks Hockeypulver
1 stor fennikel
2 grønne epler
Extra virgin olivenolje
1 sitron
1 appelsin

Fremgangsmåte:

Snitt kamskjellene forsiktig på begge flater slik at du har et fint rutemønster. Pass på å ikke snitte for dypt.
Riv eplene med skallet på og legg dem i en bolle med saften fra appelsin og sitron.
Skjær fennikelen i tynne skiver. Behold ”busken” og bruk denne som pynt på retten.
Krydre kamskjellene på begge flater med et dryss hockeypulver.
Varm en panne med litt olje. Når den er varm, legger du kamskjellene i pannen. Stek i ca. 20 sekunder på hver side. Pass på at det ikke blir for varmt, da svir sukkeret i Hockeypulveret seg.
Legg fennikel på en tallerken, så eplestavene og kamskjell på toppen. Hell over litt av sitrusmarinaden og ha noen dråper god olivenolje over.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s