Kakemenn

IMG_1198.JPG

Her i huset elsker vi julen og alle er med på juleforberedelsene. Alle mann er med og baker og det er lite stress og lite fokus på gaver. For oss er det viktigste å ha tid til være sammen.

Kakemenn må lages hvert år og de må være tykke og myke. Denne oppskriften gir de beste kakemennene synes jeg. Oppskriften fikk sønnen min av en lærer han hadde på barneskolen. Jeg har endret litt på den og har litt mindre hornsalt enn det var i orginal oppskriften. Dette er en stor porsjon, så halvering er kanskje et tips.

Ingredienser (mange kakemenn):
100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
2 ts vaniljesukker
12 dl hvetemel

Pynt:
konditorfarge

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland med melken. Bland i mel, hornsalt, sukker og vaniljesukker. Bruk en kjøkkenmaskin og bland deigen sammen til du har en smidig deig. Dekk deigen med plast og sett i kjøleskapet i minimum 1 time eller du kan la den stå natten over.

Kjevle deigen til den er ca 1/2 cm tykk. Lag ønskede former. Ha figurene på stekeplate dekket med bakepapir. Stek kakemennene midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min. Kakene skal ikke bli brune for da bli de sprø. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde. Pynt gjerne med konditorfarge og server med et glass melk!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s