Melkekokt Reinsdyrsteik

 

img_0706Denne oppskriften har gått i arv i min manns familie, og denne måten å lage reinstyrstek på gjør kjøttet nydelig smakfullt og mørt. Jeg serverte retten med en spansk rødvin som jeg fikk når jeg var på en fantastisk vilt middag hos en venn. Vinen dufter av lær og har en smak av mørke bær og krydder. Jeg synes den er perfekt match til denne retten. Frukten i vinen balanserer fint den kraftige sausen. Vinen heter Acústic Celler Acústic Montsant 2012 og kan bestilles på Vinmonopolet og koster 146,-kr.

Ingredienser (til 4 personer):
1 kg surret reinsdyrsteik
250 bacon i grove terninger
2 ss godt smør
0,5 l vann
0,5 l melk
1 buljongterning/viltkraft
10–15 einerbær
pepper

Saus:
2 ss smør
2-3 ss mel
Gudbrandsdalsost eller brun geitost
2 dl fløte
2 ss rømme
3 ss portvin
salt
pepper

Tilbehør:
rosenkål
potetmos
rørte tyttebær
kantareller/champignon
persille

Start med å brune steiken i smør i en jerngryte. Ha så i vann, melk, buljong, einerbær,bacon og litt pepper. La steiken trekke rett under kokepunktet i ca 4-5 timer. Når kjøttet trekker så lenge så blir det mørt og godt. Når det har gått 4-5 timer ta ut steiken og hold den varm mens du siler av kraften og reduser den til du har 3/4 av den opprinnelige mengden igjen. Sett potetene til mosen på koking nå slik at de koker mens kraften reduseres. Ha smør i gryten og smelt. Tilsett mel og la blandingen bli nøttebrun mens du rører hele tiden. Spe på med kraft tilsett geitost, fløte, rømme, og portvin i gryten. Smak til med salt og pepper. Nå kan du koke rosenkålen. Rør tyttebærene med litt sukker hvis de er hele. Smørstek kantarellene/champignon og ha i litt persille. Server med rødvin!

img_0709

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s