Daim Iskake med Philadelphia Ost

img_0082
Ingredienser (til en rund kakeform 25 cm):
3 dobbeldaim
1/2 pakke med digestive kjeks, pluss noen få
30- 50 gram smør
3 eggehviter
3 eggeplommer
1 dl sukker
300 gram philadelphia ost
1 teskje vaniljesukker
4 dl kremfløte

1 boks søtet kondensert melk (ikke viking melk) + litt u-vispet fløte

Fremgangsmåte:
Begynn med bunnen til ostekaken. Bruk en kakeform med avtagbare kanter. Ha kjeksen i en tykk plastpose og knus kjeksen med en kjevle til den er finmalt. Smelt smøret og bland godt med den finmalte kjeksen. Trykk kjeks og smør blandingen ned i kakeformen til du har en jevn og fin kjeksbunn. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du tilbereder resten av kaken.

Finhakk daim sjokoladen og finn så frem tre ulike røreboller. Ha eggehvitene i en rørebolle og eggeplommene i den andre rørebollen. Ha sukker, vaniljesukker og philadelphiaosten i bollen sammen med eggeplommene og bland godt. Stivpisk eggehvitene så mye at du kan holde rørebollen opp ned uten at de faller ut. Ha kremfløten i den siste rørebollen og stivpisk. Bland daimen inn med den stivpiskede fløten. Bland ost og eggeplomme blandingen forsiktig inn med eggehvitene og bland så alt med krem og daim blandingen. Hell kakemiksen over kjeks bunnen og sett kaken i frysen i minst 5 timer. Ta kaken ut av frysen cirka 10 minutter før servering.

Til toppingen: Kok og reduser den kondenserte melken i cirka 2 timer til du har en tykk og fin karamell saus. Dersom sausen blir for tykk tilsett litt kremfløte. Alternativt til å redusere den kondenserte på kokeplaten er å koke den i mikroovnen. Da må du følge godt med og røre hver gang den koker for å unngå klumper. Del kaken i porsjonstykker og hell den varme sausen over. Fantastisk godt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s