Røykelaks og Rekecocktail

img_6379

Denne forretten er utrolig lett å lage og smaker fantastisk. Det er en spennende vri på den klassiske rekecocktailen. Jeg serverte retten med et glass “Rolet Cotes du Jura 2013”. Vinen har en friskhet og renhet som balanserer den feite røykelaksen. Vinen har en god lengde som sitter lenge. Den finnes i de fleste polutsalg og koster cirka 190 kroner, men til gjengjeld er vinen veldig god.

Ingredienser (4 porsjoner):
2 spiseskjeer crème fraîche
2 spiseskjeer pepperrot krem
8 skiver røyk laks
12 kokte og rensede store reker eller scampi
Til salaten:
Juice fra 2 lime, revet skal av en lime
juice of 2 limes, finely grated zest of 1 lime
2 spiseskjeer Akasie honning
1 teskje revet frisk ingefær
4 tablespoons light oliven olje
4 håndfuller med Ruccola og Romano salat
Fremgansmåte:
Bland crème fraîche med pepperroten. Til dressingen, bland sammen lime juice, revet line skall, honning, ingefær og bland i oliven oljen. Arranger røykelaks og rekene på fire fat, ha over en skje med pepperrot krem. Bland salaten med mesteparten av dressingen og fordel salaten på fatene oppa laksen og rekene. Drypp resten av dressingen rundt på fatet og server.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s