Lasagne

lasagneDenne Lasagne oppskriften er basert på Jamie Oliver sin Lasagne alla Cacciatore (Jeger Lasagne). Han bruker 5 forskjellige typer kjøtt, mens jeg bruker en karbonadedeig av god kvalitet. Jamie lager ferske lasagne plater mens jeg bruker Barilla Lasagne plater fra butikken. Dette gjør retten lettere og raskere å lage. Det er en kjempe god lasagne med friske og gode råvarer og det er mye smak med få ingredienser. Det er kjempe populær rett her i huset!

Ingredienser:
Parmesan ost til gratinering
2 x 150 g poser med fersk mozzarella, revet i biter.
En håndfull med salvie blader
Oliven olje
Til kjøttsausen:
800 gram karbonadedeig av god kvalitet
Oliven olje
3 fedd med hvitløk, renset og finhakket
1 stilk med fersk rosmarin
3 laurbærblad
3 x 400 g bokser med hermetiserte tomater

Til den hvite sausen:
1 liter melk
1 stilk fersk bladpersille
En klype muskatnøtt
½ løk, renset og grovkuttet
6 svarte pepperkorn
80 g smør
65 g hvetemel
150 g revet Parmesan ost
Salt and nykvernet pepper

Fremgangsmetode:
Forvarm ovnen til 220°C. Varm en gryte og ha i oliven olje. Stek hvitløken sakte til den har fått litt farge, ha i rosmarin, laurbærblad og tomater, tilsett så karbonadedeigen og finn hakk den i sausen med en treskje. Jeg bruker en “Hacikt” til å finhakke karbonadedeigen og synes den er meget godt egnet til dette formålet. Småkok uten lokk i 45 minutter slik at tomatsausen reduseres litt. Smak så til med salt og pepper. Fjern rosmarin stilken og laurbærbladene. Begyn på den hvite sausen når kjøttsausen er nesten ferdig.
Ha melk, persille, muskat, løk og de svarte pepperkornene i en gryte og kok opp. Sil melken og ha den i et litermål. Smelt smøret i en gryten, gjerne den samme som melken kokte i. Ha i melet og rør til blandingen er jevn. Tilsett så melken litt etter litt mens du rører hele tiden så du ikke får klumper. Nå har du en tykk og jevn saus. La sausen koke i noen få minutter flr du tar den av varmen og har i Parmesan osten. Smak til med salt og pepper.
Finn så frem en stor ildfast form og legg 3-4 lasagneplater i bunnen av formen. Ha i kjøttsaus, nok til å dekke lasagne platene, ha så over nok hvit saus til å dekke kjøttsausen. Gjenta dette til det er tomt for kjøttsaus. Pass på å spare nok hvit saus til et avsluttende lag på toppen. Ha over revet parmesan og dryss over den ferske mozzarellaen. Strø over salvie bladene til slutt. Stek i ovnen i 25 minutter, eller til osten har fått en gyllen brun farge. Server med en grønn frisk salat og ferskt brød.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s