Bruchetta med Serranoskinke og Camembert

Ciabatta
Denne oppskriften er fra et av mine første blogg innlegg. Denne retten kan du servere som en lett lunch eller du kan lage den litt mindre og servere som forrett. Kombinasjonen av de syrlige tomatene, den smeltede osten, den søte honningen og den salte skinken gjør denne retten en fest for smaksløkene.

Ingredienser (4 porsjoner):

15 stk Små søte cherry tomater
8 ss Olivenolje
1 ss Sjalottløk
1,5 fedd Hvitløk
1 ts Sukker
1,5 ss Hvitvinseddik
8 skiver Camembert
8 sneier Parmaskinke
Baguett eller ciabatta delt i 4 skiver
12 Basilikum blader
Akasiehonning
Balsamico

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 150 °C. Bland sammen olivenolje, finkuttet sjalottløk og halvparten av hvitløken, sukker og eddik. Snitt skinnet på tomatene og vend dem inn i marinaden. Ha tomatene og marinaden i en lav ildfast form og bak i 4 minutter til skinnene sprekker. Ta ut og vend dem en gang til i marinaden. Skru opp varmen til 170 °C.

Legg parmesanskinken på bakepapir og stek i ca. 15 minutter til de er sprø.

Rist baguettskivene i brødrister eller i ovn.
Gni inn skivene med et hvitløksfedd, legg på tomater og camembert og hell over den varme marinaden. Knekk opp skinken og legg bitene oppå. Topp med revne basilikum blader , akasiehonning og litt balsamicoCiabatta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s