Fersken Bruchetta med Geitost og Basilikum

img_8003Denne retten er flott som en forrett eller som en smårett når du har gode venner på besøk. Den er fantastisk god og det er vanselig å stoppe når du først har smakt én, så sørg for å lage rikelig når du først lager denne retten. Dersom det ikke er sesong for fersken så kan du bruke hermetiserte fersken.

Ingredienser (25-30 bruschetta):
En baguette, i skiver ca ½ cm tykke skiver
Olivenolje til pensling av bruschetta
100 g chevre
100 g kremost (philadelphia)
¼ ts nykvernet pepper
3 modne fersken- skivet i båter
10-15 basilikumblader – finkuttet
Honning med timian og lavendel

Fremgangsmetode:
Forvarm ovnen til 200 C.
Del baguetten i ½ cm tynne skiver. Pensle begge sider av baguette skivene med olivenolje og legg skivene på en stekeplate med bakepapir og stek i forvarmet ovn i ca. 15 minutter, eller til de er sprøstekt. Alternativt, kan de grillest raskt på grillen. Sett til side.

Bland kremost og chevre i en bolle og varm lett i mikrobølgeovn til osten er myk nok til å blandes lett med en gaffel. Bland til du har en glatt blanding. Sette til side.

Ha litt av geitost blandingen på hver bruschetta og topp med en fersken skive (jeg kunne ikke få tak i fersk, så jeg brukte hermetiserte fersken). Pynt med noen basilikum blader, ha over litt honning, og avslutt med litt nymalt pepper.

Retten smaker bedre hvis den serveres når osteblandingen er fortsatt litt varm. Serveres på en hvit tallerken, eller et rustikk skjærebrett.

Vin tips: Sauvignon Blanc er den vinen som oftest blir servert til Chevre. Chevre er ofte syrlig med moderat fylde og syrligheten i denne vinen matcher spesielt godt syrligheten i chevre. Kombinasjonen av Sauvignon Blanc og Chevre er forfriskende og vinen komplimenterer retten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s